mandag 18. februar 2013

Stua vår i helfigur

 Hva sier du, på tide med et stueinnlegg i "helfigur" nå kanskje? Tror jammen ikke jeg har blogget stuen i huset her før, kanskje et lite glimt fra bildehylla, ei lampe og sofakroken, men ingen vidvinkel akkurat.. Etter en liten rydderunde i går fant jeg ut at det var på tide å kaste seg i det. 

La meg si det med det samme, vi føler ikke at vi har funnet formen helt her ennå, mye pga den gigantiske skinnsofaen vår. Vi har flyttet MYE rundt på den, men ender alltid opp med å si "Det er her den passer best" Helst kunne vi tenkt oss å løsrive oss fra veggen, men til nå har vi ikke fått det til å fungere i allefall.

Vi skal etterhvert flytte åpningen inn til dette rommet fra høyre side av rommet, som nå til venstre side, på samme vegg. Da blir tv, annlegg ol. på veggen her "døråpning" er i dag. Som vanlig er dette et prosjekt som får vente litt, det blir ganske omfattende, flytting av bærevegg, opp med alt av gulv, både her og i "allrommet" som ligger vegg i vegg, for å legge ned vannrør. Dette kan muligens gjøres fra undersiden, så vi får se hva det blir. Gulvene vil i såfall bli pusset ned og beiset, lakket eller malt. Lyse gulv skal det bli i allefall.

Stilen vår.. Vanskelig å sette en merkelapp på.. Personlig i såfall. Vi liker godt den "gamle stilen" med arvede møbler, blonder, heklede duker, skjørt glass og nostalgiske detaljer, men for å ikke få det for søtt mikser vi det med grovere elementer, industrilamper, smijernslysestaker, tekstiler og bilder med moderne detaljer som striper, stjerner, sort/hvitt, pasteller og skarpe kontrastfarger.

For kort tid siden kastet vi ut et beist av en stor Ektorp Muren stol, som ikke lengre var god å sitte i og en sort skinnstol ala de grå vi har nå. De grå ble kjøpt brukt for kort tid siden, for slikk og ingenting, så nå har vi i allefall to like stoler, gode å sitte i er de også (stort pluss).

Vi har snakket litt om en Karlstad 3-seter, som vi tror hadde glidd rett inn her, men foreløbig får det bli med drømmen. Så får jeg heller pynte opp i den vi har med de nye putene fra Hm og deilige vattepper fra Kremmerhuset og Living.

Et "steinkast" til høyre for stolen, står denne Ektorp-sjeslongen. Her elsker hele gjengen å sitte å slappe av. Det blogges MYE herfra! Over henger bildehylla, med de freshe kontrastene, Sort, hvit og neonrosa ♥ Love! Bildene av barna er fremkalt på aluminiumsplater. Utrolig fornøyde med dem! Tøffe, nysgjerrige Henrik og sukkersøte Nora, viser dem akkurat som de er, ekte, veldig dem!

Et lite glimt fra tvkroken, til høyre, rett utenfor bildet står tvbenken vår. En stor, sort sak fra Ikea, den får bli med en annengang, men bordet i bildet her rommer alt av fjernkontroller til både bilde, lyd og lys. Ser spillbagen til guttungen ble med på dette bildet, men det fikk bli med alikevel, for å bedre vise sammenhengen i rommet.

Superkjekk gulvpute fra Lone (H&C) og barnestol fra min barndom. Nostalgi

Her er bagen fjernet :) Malingsflekker på gulvet ja.. De ser vi ikke lengre tenk. Her sto det et plassbygget tv/bokskap. Dermed har ikke gulvet vært pusset ned og lakket her, men inntil vi skal i gang med storomgjøring av stua, har vi ikke lagt noe i å fjerne det. Som sagt vi ser det ikke lengre heller. (Kan ikke si at vi elsker det gulnede furugulvet her uansett, så det har liksom ikke noe å si..)

Så det var det, stua vår i all sin prakt. Neste uke ser den sikkert ikke slik ut lengre, for omtrent hver gang stua vaskes, ommøbleres det litt, men i skrivende stund er jeg ganske fornøyd da.. Helt til jeg får en god idè! Hehe!

Ingen kommentarer: