torsdag 7. februar 2013

Kontraster på kontoret

Med disse bildene slenger jeg meg med på månedens utfordring - Tid for kontraster, på NIB.  Kontor-kroken vår er vi avhengige av i en hektisk hverdag. Hit kommer alle regninger som skal betales, ukeplaner som skal følges opp og underskrives, her står printer til bilder og viktige mailer, her finner man tegne og skrivesaker for å gjøre lekser, perler, maling og utstyr til mange andre gøye aktiviteter finner vi her. På veggen bortenfor henger ukeplan-tavla vår, her fyller vi ut allegjøremål for uken, arbeidstider og andre viktige ting. Hjemmets kjærne eller hjerne om du vil.


Vi har som vanlig mange baller i luften og allerede etter bildene her ble tatt ser det ikke lengre slik ut. Arbeidsbordet skal byttes ut i 2 stk 60 x70 kjøkken-overskap fra Ikea, som skal gjemme bort både printer og esker med diverse hobbysaker, usikker på om vi beholder den dype benkeplata på toppen, eller om vi kapper den på dybden for å passe på toppen. Stortsett sitter vi heller ved kjøkkenbordet som står rett ved.

Kontraster er det som gjør et interiør spennende. Noe som skiller seg ut, trekker oppmerksomhet. Det kan være farger, det kan være gammelt - nytt, det kan være smått - overdimensjonert.

Hos oss går fargene mye i hvitt og sort med treverk som myker opp. Ofte kan det nesten være nok synes jeg, men vi er glade i farger, så vi legger gjerne til små fargedrypp med der vi kan. En gul knagg til telefonrøret, en gul saks, en gul vase.. Vasen plukket lillemor med seg når vi var på Ikea sist. "Vil du ikke ha rosa?" spør jeg, "Nei, jeg liker gult" Og gul vase ble det.

Vanligvis er det pastellene vi (les: jeg) faller for, men i det siste har det dukket opp mer og mer neon innslag. Det er så friskt! Og ungene synes det er toppen å få hjelpe til å lage disse farge-klattene. Minsta har et stilig maleri i NEON ROSA stående til tørk og størsten hjelper gjerne til å dekorere kopper eller perle med hamaperler. "Mamma, jeg liker best når man bruker samme farger på hele" sa gutten her om dagen og mamman nikket seg litt overivrig enig i det.


 En siste kontrast: Det gammeldagse telefonrøret koblet til den moderne versjonen av en telefon. Det blir ofte lange samtaler med mormor & morfar (som bor langt borte) eller pappan når han er ute og reiser, da er det ekstra kult å sitte med telefonrøret. Da kan man også klemme røret mellom øre og skulder, sånn som i gamledager og det minsker jo strålingen vanvittig, ikke minst! Minsta vil gjerne bruke det når hun sitter og ser film på Ipaden også, så slipper hun hodetelefoner som er vanskelig å få til å sitte som hun vil. Enkelt og greit!