mandag 28. mai 2012

Hageliv og terapi

I dag er været heller grått og kjedelig, men en liten tur ut ble det uansett. Så rosebusken  har blitt bundet kjærlig opp i espalieret, men siden disse bildene ble knipset i går ser du lite ut av det her.. Men må si jeg nyter å se disse bildene hvor hagen begynner å komme i stand. Vi nærmer oss målet for i år, uteplass i kroken mellom inngangspartiet og terrassen, men ideene renner inn mens vi arbeider, så listen blir stadig lengre. Vi har rettet ut terrenget noe, så skal heller skal legges ned igjen og mitt nye staudebedd skal få fin-fine kantestener, i stedet for disse midlertidige, men først må vi på en liten handlerunde.. :)
 Flott med den røde, lekkre slangen som ligger gjennom beddet..! Ennå er det eneste plassen vi har uttak til slangen, men den skal flyttes på baksiden av huset og krane skal på utsiden (så vi slipper å løpe i kjelleren hele tiden) Og se gjerne bort fra den tørre, flassende røde veggen i bakgrunnen.. Panelet skal byttes ut (til neste år?) og det blir derfor ikke malt før den jobben er gjort. Vi skifter samtidig farge fra rødt til... HVITT! (med lys grå karmer?) I mellomtiden bare overser vi det totalt.

 Mange planter har blitt satt ned de siste dagene og jeg koser meg sånn med det. Det er virkelig deilig å gå og sulle for seg selv, planlegge, grave i jorden og sette ned fine blomster. Hage-terapi! I staudebeddet kommer det bla. Lavendel og Brudeslør, pluss flere andre sorter i hvit, blå og rosatoner. En rosebusk skal også i jorden her, men har ikke klart å bestemme meg for type ennå.. Ser for meg en fyldig lys-lys rosa en. Kanskje "Queen of Sweden" eller "Strawberry Hill", men liker også de nostalgiske renaissanse rosene "Clair".. Så vi får se hva det blir til. Over ser dere potetkassebeddet, her kommer det to sorter Klematis, "Still Water" og "Nelly Moser". Vi har satt opp heller i bakkant for å hindre noe trekk på disse stakkarene, så får vi bare håpe det hjelper og at de blir å trives her hos oss.

 Disse ampelene i lys grå pil med "snøflak" kom opp på veggen sent i går kveld og det ble jo bare helt nydelig. Flinke, flinke handymannen min ♥ Nå i kveld har vi gått kveldstur i hagen og planlegger flytting av dukkestue og danning av et stort/større bedd og sti på baksiden av huset. Vi planlegger og planlegger, hva vi rekker over i år er en annen sak, men planleggingen i seg selv er nærmest terapi det også. Vi koser oss! Vi får bare håpe på masse finværsdager så vi kan fortsette å holde på ute, det blir lite bad av dette da men..


1 kommentar:

irina sa...

Så koslig å høre fra deg. Du er velkommen på butikken. De koster 600 eller 550 kr :) Kom innom :) Stooor klem. Og så fiiiint dere har det hjemme.