tirsdag 25. januar 2011

Vi planlegger hus; Pikerommet

 Vi driver å planlegger, rom for rom, på gården vi flytter til i løpet av våren. Barnerommene står først på programmet. Hadde vært veldig greit å ha dem klare når vi kommer flyttende, slik at barna slipper sove i bygge- renovering - malings-kaos.


Prinsessa mangler nå bare seng (skal sove i sprinkelsenga ennå noen mnd da) og vegghyllen, så er alt i boks. Kommoden i rosa kjøpte jeg i Billigkroken på Ikea i dag. 250kr uten en skade!! Den var nemlig nettopp på tilbud, men var desverre fri når vi var innom på fredag. Men utstillingen var nå flyttet borti kroken. Glede!! Der får hun plass til hverdagsklærne, mens pentøy får henge i Walk-in-closet inne hos mamma &pappa. (Når vi bare får bygget det da!)

Blomsterlampen kjøpte jeg på tilbud, i hvitt, mens jeg ventet Henrik, vi var nemlig lovet ei Nora den gangen. Men da det kom en Henrik, ble lampa pakket pent bort, helt til lillesøster meldte sin annkomst. (Trenger jeg si at vi ventet med å henge den opp til hun faktisk var født?) Tripp-trapp-reolen har vært bror sin den også, men nye kasser skal hun få. :)
Gutterommet blir i noe ala' New England-stil, men med en litt ekstraordinær seng. :) Mer om dette siden! Mens jenterommet blir i en sartere stil, men IKKE uten farger! Jeg synes nemlig barerom bør være litt lekne og morrsome, inspirere til kreativ lek! Vet med meg selv, når jeg skal være kreativ vil jeg omgi meg med lyse og delikate, men SPRUDDLENDE farger! :)

Se for deg noe ala' dette!! Lekkert ja!! Og ikke helt rosa-prinsesse-overdose, men litt blir det selvsagt. Mamman eeeeelsker nemmelig rosa!! Denne tekstilen på bildet over, med strektegninger av jenter, kjøpte jeg i dag på salg på S&S.. Ble inspirert bare jeg tok i tekstilen. Gleder meg til å lage noe av den.

MEN nå som prinsessa og jeg deler soverom/kontor blir det desverre lite sying om kveldene. Jeg har derfor ordnet meg noen plastkasser til stoffene mine, som selvsagt ligger sortert etter farge allerede. Da blir det lettere å plukke det frem nede på kjøkkenet også etter leggetid. Kjekt! For nå trenger vi vårlige farger og deilig inspirasjon igjen. (Og storebror har selvsagt en hel rekke planer om hva mamman bør sy, karnevallstid nå vettu.)

2 kommentarer:

Anns draum sa...

Det koslegaste er jo eigentleg planlegginga:)) Igrunn like artig kvar gong å høyre om dei som ventar jente og får gut og omvendt:)) Eg har ikkje turt å lage jente/gutterom, redd at då vart det iallefall noko anna enn det vi venta:)))

Klem frå Ann

Britt sa...

Hei, kan jeg spørre om hvem som forhandler den hylla du viser på bildet, den var jo bare kjempesøt! Og det stoffet med strektegninger likte jeg og kjempegodt!

Klem fra Britt